Bouw van 200 woningen voor Zeeland

15 sep , 9:54 Nieuws
screenshot 20240915 103449 chrome
Het bestemmingsplan Repelakker III in Zeeland kan ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat heeft het college van Maashorst besloten. Het plan is goed voor de bouw van 200 woningen.
Het plan Repelakker III voorziet met de bouw van 200 woningen in een divers woonprogramma; divers in prijs, woningtype en koop/huur. Er is ook ruimte voor levensloopbestendige woningen, sociale huurwoningen en eventueel appartementen. De 200 woningen worden overigens niet in één keer gebouwd. Het plan wordt over een langere periode ontwikkeld. Wethouder Franko van Lankvelt: “We bouwen naar de behoefte van het dorp. Dat geeft ons bovendien de mogelijkheid om flexibel te kunnen anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en vraag naar woningen.” Het stedenbouwkundig plan wordt in een latere fase nog verder uitgewerkt. In samenspraak met inwoners is besloten dat er nu geen aansluiting voor gemotoriseerd verkeer komt tussen de bestaande en de nieuwe wijk.
Huizen voor de dorpen
“We hebben beloofd in deze collegeperiode in alle dorpen van Maashorst woningen toe te voegen”, zegt Franko van Lankvelt. “Dit bestemmingsplan brengt ons daar weer een stap in verder. We voorzien hiermee zowel kwalitatief al kwantitatief in de woningbehoefte van de kern Zeeland. Met woningen voor starters, jonge gezinnen en senioren die in het dorp willen blijven wonen. En met kansen voor mensen die in het verleden het dorp hebben verlaten om er nu terug te keren. ”De gemeenteraad neemt op 10 oktober een besluit over dit bestemmingsplan.