Voedselbank Veghel ontvangt donatie van 312 squadron van Vliegbasis Volkel

30 aug 2023, 20:27 Nieuws
donatie voedselbank veghel
Voor het derde jaar op rij schenkt het 312 squadron van Vliegbasis Volkel een donatie aan een organisatie of goed doel. Dit jaar is er een bedrag van € 1.312,- geschonken aan de Voedselbank in Veghel.
In de omgeving van Veghel staan op dit moment 60 gezinnen ingeschreven bij de voedselbank. Deze gezinnen hebben een zeer laag inkomen en komen de maand niet rond. Aan deze gezinnen geeft de voedselbank Veghel één keer in de veertien dagen voedselpakketten. De voedselbank in Veghel doet dit voor mensen uit de gemeente Maashorst en Veghel.
Voedselbank Veghel is aangesloten bij de vereniging Voedselbanken Nederland. Alle Voedselbanken proberen zo veel mogelijk gezond voedsel te verstrekken, helaas is verse groenten en fruit moeilijk te verkrijgen. Het geschonken bedrag van het 312 squadron kan de Voedselbank Veghel goed gebruiken voor het verkrijgen van verse groenten en fruit.
Voedselpakketten zijn een extra aanvulling voor mensen die op dat moment financieel niet rond kunnen komen. Het is de bedoeling dat de extra aanvulling van boodschappen tijdelijk is. De voedselbank werkt samen met de lokale welzijnsorganisatie om de zelfredzaamheid van hun cliënten te vergroten. Uiteindelijk zorgen zij er samen voor dat de cliënten weer op eigen benen kunnen staan.