Nationale Burendag Bitswijk boordevol activiteiten

17 sep , 5:57 Nieuws
ontmoetingsplein muzerijk foto gert de goede
UDEN | In het weekend van 27 september worden de Nationale Burendagen gehouden. De Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts en wordt jaarlijks landelijk gevierd in het vierde weekend van september. Vanuit Ontmoetingsplein MuzeRijk worden dat weekend diverse activiteiten georganiseerd waaraan bewoners van de Bitswijk kunnen deelnemen.
Door: Ton van Lankvelt
Op vrijdag 27 september is er om 12.30 uur voor de leden van de Harmoniekring en andere bewoners van wooncomplex de Harmoniehof in MuzeRijk een uitgebreid lunchbuffet. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor buurtbewoners uit de Bitswijk om aan te schuiven tegen een vergoeding van vijf euro. Aanmelden kan via [email protected]. Voorafgaand aan het lunchbuffet begint er om 10.30 uur een lezing met films, verzorgd door Peter Noy. Dit alles in het teken van ‘80 jaar vrijheid’. Er zijn indrukwekkende beelden te zien van D-Day, Market Garden en de bevrijding van Uden. Deze lezing is vrij toegankelijk voor bewoners van de Bitswijk. Er is ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan.
Delen met je buren
Op zaterdag 28 september is er in de Bitswijk alle ruimte om elkaar als buren te ontmoeten en te leren kennen. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen bewoners uit de Bitswijk een gratis pakketje met koffie, thee en kandijkoek ophalen bij MuzeRijk om te delen met je buren. Want als je elkaar leert kennen, is dat niet alleen gezellig, maar wordt het ook gemakkelijker elkaar eens op te zoeken of een vraag te stellen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je vragen of ideeën hebt over jouw straat of buurt. Medewerkers van ONS welzijn zijn die dag aanwezig en gaan graag met je in gesprek. Op zondag 29 september wordt van 13.00 tot 17.00 uur in MuzeRijk de jaarlijkse ‘Ontdek de buurt markt’ georganiseerd. Dit is een gezellige middag met muzikale optredens, een Bollywood dansworkshop en diverse kraampjes waar internationale hapjes en hobby spulletjes worden verkocht. Iedereen is van harte welkom! Het adres is Klarinetstraat 4 in Uden. Voor meer informatie neem contact op via 0413-268548 of stuur een mail naar [email protected]
ontmoetingsplein muzerijk foto gert de goede
Veel activiteiten bij Ontmoetingsplein MuzeRijk
(foto: Gert de Goede ©)