Leren Fermenteren, duurzaam, gemakkelijk, smaakvol & gezond!

20 mei , 21:03 Nieuws
mason jars 559076 1280 1
Afbeelding van isan0017 via Pixabay

Wil je weten hoe je te werk gaat en het zelf proberen? Schrijf je in voor deze workshops. Je krijgt uitleg over fermenteren en over de verschillende fermentatiemethoden en daarna ga je lekker aan de slag.

Je brengt zelf de (liefst biologische) groente en fruit mee die je wilt fermenteren en voor de smaakmakers die je wilt toevoegen. Zeer geschikt zijn alle koolsoorten, boontjes, courgettes, venkel, wortelen, bietjes, bloemkool of kleine tomaatjes, maar ook peren, appels en pompoenen kunnen prima gefermenteerd worden. Kies gewoon wat je lekker vindt van de seizoens groenten. Je kunt een pot vullen met 1 soort groente circa 1 kilo, maar ook verschillende groenten combineren, die met dezelfde methode gefermenteerd worden. Dat geeft een heel mooi resultaat. Breng het liefst zowel een koolsoort mee als een hardere groente, dan kun je beide fermentatiemethoden uitproberen. Als aanvulling kun je smaakmakers gebruiken. Denk aan (verse) kruiden, knoflook, een pepertje, gember of mierikswortel, maar natuurlijk kun je ook gedroogde specerijen gebruiken. Gemalen kruiden zijn minder geschikt, dus bijvoorbeeld liever een kaneelstokje dan kaneelpoeder en liever verse gember dan de gemalen variant. Eventueel groente ruilen met andere deelnemers kan natuurlijk ook.

Verder breng je een scherp mes een paar echt schone glazen weckpotten met rubberring of potten met een twist-off deksel. En een keukenschort.

Je gaat naar huis met jouw eigen gefermenteerde producten & veel kennis over het fermenteren.

De workshop duurt 2 uur en de prijs per workshop is per keer. Graag contant meenemen.                                  

Wanneer: woensdag 11 juni en Woensdag  9 juli

Waar: Ontmoetingsplein Mellepark, Germenzeel 900 in Uden

Aanvang 14.00 uur tot 16.00 uur

Aanmelden per mail: [email protected]