Kinderboerderij Uden zoekt kerstbaby’s voor levende kerststal

17 nov 2023, 20:31 Nieuws
04 levende kerststal kinderboerderij uden 26 december 2022
Kinderboerderij Uden is dringend op zoek naar jonge ouders die met hun baby op Tweede Kerstdag een uurtje in de levende kerststal willen staan. “We komen op dit moment nog enkele baby’s tekort. De afgelopen weken hebben we de vraag op verschillende plaatsen uitgezet, maar dat leverde helaas niets op”, zegt voorzitter Peter van Orsouw. “Om een goede bezetting te krijgen, willen we in totaal vijf ouders met hun baby als Jozef en Maria met kerstkind in de warme kerststal laten figureren.”
Door Peter Noy
De levende kerststal is op Tweede Kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor het publiek. De stal wordt per toerbeurt gevuld met ieder uur een nieuwe Jozef, Maria en kerstkindje. “Vaders en moeders zijn van harte welkom om, samen met hun baby, te figureren als Jozef en Maria met kerstkind”, zegt Van Orsouw. De kleding voor de figuranten is op de Kinderboerderij aanwezig. Uit de reacties van de honderden bezoekers, de afgelopen jaren, valt op te maken dat deelname aan de levende kerststal dankbaar werk is en voor een onvergetelijke gebeurtenis zorgt.
Aanmelden kerstkindje
Voor (groot)ouders met hun kinderen is op Tweede Kerstdag van alles te beleven. Naast de vele boerderijdieren is ook de Kerstman aanwezig. In de tent, bij de vuurkorf is warme chocomelk, erwtensoep en glühwein te koop en kinderen kunnen marshmallows roosteren. Het aanmelden van kerstkindjes kan per e-mail, [email protected] of bel voor meer informatie, 06-53227211.