Iedereen kan deelnemen aan Vlucht 14-18 in Uden

12 sep , 20:00 Nieuws
vlucht 14 18 banner
Maashorst - Leer het verhaal van Vlucht 14-18 Turnhout-Uden kennen. Vlucht 14-18 Turnhout Uden is een inspirerende tocht die de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog en de vluchtelingenstroom van één miljoen Belgen naar Nederland in leven houdt.
Van 20 tot en met 22 september vindt de wandeltocht plaats en jij kunt meedoen op allerlei manieren. Wandel 80 of 160 kilometer mee. Is dat te veel? Kies dan voor de wandelroute 6 kilometer of bezoek de tentoonstelling van de Heemkundekring Uden bij Derks bedrijfswagens. Ben je ondernemer? Dan kom je naar het sponsor- en netwerkdiner om ondernemers te ontmoeten.

Trek je wandelschoenen aan

Zonder wandelaars is er geen wandeltocht. Daarom is de organisatie blij met alle wandelaars die zich al hebben aangemeld voor de tweede editie van Vlucht 14-18. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus ziet de organisatie nog graag nieuwe aanmeldingen tegemoet. Houd je van wandelen en zie je deze bijzondere wandeltocht met inspirerend verhaal wel zitten? Meld je dan vandaag nog aan en wandel mee.

Ondersteun de wandelaars?

Is wandelen voor jou geen optie, maar wil je wel graag bijdragen aan deze editie van Vlucht 14-18? Dan kun je je ook aanmelden als vrijwilliger. Om deze tocht in goede banen te leiden, is vanzelfsprekend ook een flink aantal vrijwilligers nodig. Dus jouw hulp is meer dan welkom. Zo kun je onder andere helpen bij het bemannen van de controleposten en het uitpijlen van de route, maar ook achter de schermen.

Nieuwsgierig naar de historie?

In samenwerking met Heemkundekring Uden neemt de organisatie je tijdens het evenement even mee terug in de tijd. Derks bedrijfswagens in Uden wordt dit jaar aangekleed met een indrukwekkende expositie over Vluchtoord in de periode 1914-1918. Een viertal maquettes, twee grote canvas doeken van 4 m², vol informatie, diverse attributen. Bovendien is er doorlopend een unieke film te zien met originele opnamen uit 1918. De tentoonstelling is gratis te bezoeken en ook zijn folders van de wandeltocht over Vluchtoord te verkrijgen bij de startlocaties.

Alle belangrijke informatie op één plek

Ben je enthousiast geworden over een deelname aan Vlucht 14-18, maar wil je graag nog wat meer informatie? Via www.vlucht1418.eu vind je alle belangrijke informatie op één plek.