Halloweentocht op zaterdag 28 oktober in Uden-zuid

18 okt 2023, 17:07 Nieuws
screenshot 20231018 175255 gmail
Het is weer griezelen geblazen op zaterdag 28 oktober in Uden-zuid. Dan wordt traditiegetrouw de Halloweentocht gehouden in de wijk, voor alle basisschoolkinderen die er wonen of er op school zitten.
Dit jaar is het de 12e keer dat de tocht zal worden gehouden. De organisatie die bestaat uit 8 vrijwilligers is vanaf dit jaar een stichting geworden en deze professionalisering is ook nodig gezien de enorme populariteit van deze wijkactiviteit. Maar liefst 650 kaartjes waren in een dag tijd nagenoeg uitverkocht! Daarom werd besloten nog eens 50 extra kaartjes beschikbaar te stellen. De kaartjes waren ook dit jaar weer voor een klein prijsje (€ 2,50) te koop, dank zij de gemeentelijke subsidie en de vele sponsoren die deze wijkactiviteit een warm hart toedragen. Op onze website is te zien wie dit zijn: www.halloweenudenzuid.nl
Tijdens de tocht zullen de kinderen op verschillende routes (2 onderbouw en 1 bovenbouwroute) door de wijk lopen. Zij mogen aanbellen bij zogenoemde 'aanbelhuizen'. Wijkbewoners hebben zich kunnen opgeven en zij kunnen dan - vanuit een vaak prachtig en eng versierd huis - de groepjes kinderen een traktatie aanbieden die de organisatie heeft verstrekt aan hen. Onderweg op de routes staan groepjes middelbare scholieren - allen ook uit Uden-zuid - als eng Halloweenfiguur verkleed om zo de tocht een extra spannende of onvoorspelbare beleving te geven. Zij hebben vaak zelf jaren de tocht meegelopen en dragen nu op deze manier hun steentje bij, mooi vrijwilligerswerk dus en dit jaar zijn dit er maar liefst 72! Zij worden extra griezelig gemaakt door een groepje schminkouders en worden in de avond getrakteerd op warme chocolademelk die de fietsouders verzorgen. Deze fietsouders zorgen samen met de verkeersregelaars, de BOA's en de wijkagent voor de benodigde (verkeers)veiligheid in de wijk. Je kunt je voorstellen dat het een gezellige drukte is op 28 oktober en hierin vindt de organisatie de veiligheid voor eenieder van het grootste belang.
De start zal zijn vanaf de scholen de Cirkel/'t Mulderke en de routes eindigen allen bij de Plus. Deze winkel draagt net als Kwalitaria de Halloweentocht een warm hart toe en sponsort ook dit jaar weer fruit als belhuis (PLus) en de warme maaltijd voorafgaand aan de start voor alle vrijwilligers (en dat zijn er nogal wat). Hartstikke fijn dus!
Inmiddels is alles geregeld en betreffen het slechts controle op de laatste zaken. De organisatie heeft echter maar op 1 ding geen grip en dat is het weer die avond. Daarom een schietgebedje naar boven met de hoop op een droge avond zodat het voor iedereen een fantastische avond mag gaan zijn!'