De toneelvoorstelling Rust en Vreugd staat met topcast in Markant Theater Maashorst

31 mei , 7:05 Nieuws
rust en vreugd liggend copyright studio oostrum alain de kruiff fotografie beeldbewerking en illustratie retatchi amsterdam
Op donderdag 6 juni 2024 is de voorstelling ‘Rust en Vreugd’ te zien in het Udense theater Markant. Deze succesvolle opvolger van de Hendrik Groen-reeks toert door het hele land met een topcast waaronder Doris Baaten, Linda Wagenmakers en Sebastiaan de Bie. Een muzikale voorstelling met veel humor en vilein voor jong en oud.
Groene Vingers
‘Rust & Vreugd’ neemt het publiek mee naar een verhaal gebaseerd op de geliefde dagboeken van succesauteur Hendrik Groen. Dit toneelstuk speelt zich af in een oer-Hollands fenomeen; de volkstuinen. De 68-jarige Emma Quaadvliegh begint na het overlijden van haar echtgenoot een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze erft een charmant tuinhuisje, maar ontdekt al snel dat er een onderlinge strijd is in het groene paradijs. Samen met een bonte groep medebewoners besluit Emma de strijd aan te gaan voor acceptatie en gemeenschap. De voorstelling, vol met humor, ontroerende momenten en meeslepende muziek, biedt een scherpe blik op onze maatschappij.
Musicalster
Doris Baaten een naam die synoniem staat met het Nederlandse musicaltheater, neemt de rol van Emma Quaadvlieg op zich. Baaten heeft een indrukkende carrière met rollen in iconische musicals zoals Les Misérables, Mamma mia! en Sweeney Todd. Haar veelzijdigheid stopt niet bij het theater; ze is ook op televisie te zien in populaire series zoals Gooische Vrouwen en Sesamstraat. De rol van Emma Quaadvlieg is een uitdagende mix van humor, verdriet en herkenbaarheid. Zoals Doris Baaten het zelf toelicht: “Op Rust & Vreugd is er eigenlijk heel weinig rust en vreugd”.