Activiteiten Eigen Herd December 2023

Kerstmarkt Eigen Herd Zondag 10 december a.s.

Op zondag 10 december a.s. organiseert Eigen Herd een overdekte Kerstmarkt. Wat kunt u vinden op deze Kerstmarkt;  Een scala aan kraampjes waar diverse hobbyisten hun mooie eigen gemaakte creaties zullen tonen. Op de Kerstmarkt staan ook twee goede doelen met hun prachtige spullen. Te weten: Stichting Amara Foundation en Kim’s Engeltjes.

Stichting Amara Foundation”

Zij hebben als doel het verlenen van hulp aan kinderen op het gebied van onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg, die wonen en verblijven in het district Kisumu in de stad Kenia in Afrika. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het houden van inzamelingen en acties ter verwerving van middelen.

Kim’s Engeltjes”

Stichting “Een glimlach doet wonderen” is in nagedachtenis van Kim Kremers.

Kim is in 2014 op 17-jarige leeftijd overleden. Tijdens haar ziekteperiode kwamen Kim en haar moeder in aanraking met Stichting “Een glimlach doet wonderen”. Deze stichting heeft veel voor hen betekend. Kim en haar moeder Jolanda wilden ook meehelpen en begonnen met het maken van Beschermengeltjes. Van ieder verkocht Engeltje wordt 1 euro gedoneerd aan Stichting “Een glimlach doet wonderen” die als doel heeft ernstig zieke kinderen blij maken met een mooi en lief cadeau. Om de Kerstmarkt nog meer in Kerstsfeer te brengen zal Koor Karakter een Kerstconcert verzorgen met een paar optredens in Dickensstijl.

Koor Karakter”

Koor Karakter werd door enkele enthousiaste mensen, waaronder de huidige artistiek leider en Dirigent Lex Wiersma, in maart 2007 opgericht. Het koor bestaat uit 22 leden. Zij hebben als doelstelling een zo hoog mogelijke kwaliteit op amateurbasis te behalen met een zo laag mogelijke drempel naar klassieke muziek, toegankelijk voor een breed publiek. Oor-en oogstrelend en vooral niet stoffig! In het kader behoren klassiek pop en populaire melodieën eveneens tot hun repertoire. In hun korte bestaan heeft Koor Karakter veel uitvoeringen verzorgd waaronder de operette Im Weisen Rössl, de rockmusical Jesus Christ Superstar, Carmina Burana, The Armed Man en niet te vergeten de jaarlijkse Kerstconcerten in Dickenskleding.

Natuurlijk wordt er op de Kerstmarkt ook aan de inwendige mens gedacht en mogen Worstenbroodjes en Glühwein zeker niet ontbreken. Iedereen is welkom op de overdekte Kerstmarkt die wordt georganiseerd bij Eigen Herd in Uden Wij nodigen iedereen uit om zo alvast in de Kerstsfeer te komen.

De Kerstmarkt is op zondag 10 december van 11.00 tot 16.00 uur

Entree is gratis

Locatie Eigen Herd Rooijsestraat 32 in Uden

Countrydansen op cd in Eigen Herd

Zaterdag 16 december a.s. is er weer onze gezellige countrydansavond. Zoals elke 3e zaterdag van de maand verzorgd DJ Guus als traditie deze countrydansavond. Hij draait op verzoek populaire line-dansen, voornamelijk origineel country. Kunt u niet Line-dansen dan is deze avond tevens de gelegenheid om te zien of country/line-dansen ook iets is voor u. Iedereen die op de dansvloer is, danst dezelfde dans en staat daarbij in rijen met voldoende ruimte naast elkaar. De passen variëren van gemakkelijk naar moeilijk. Informeer ook eens naar de mogelijkheden om bij Eigen Herd, country/line- dansles te volgen. Eigen Herd heeft een zeer goede, grote dansvloer en voldoende zitplaatsen. U bent op deze Countrydansavond van harte welkom.

Zaal: Eigen Herd Rooijsestraat 32 5401AT  Uden

Aanvang 20.00 tot 23.30 uur, entree € 3,00.

Gezellige Kerst BINGOAVOND bij Eigen Herd

Zondag 17 december a.s. om 14.00 uur is er in Eigen Herd een gezellige Kerst Bingo: Spannend en kans op mooie prijzen. Samen met anderen bent u een aantal uurtjes bijeen om het spel te spelen en in de pauze, kunt u gezellig met elkaar buurten onder het genot van een kopje koffie of een drankje. Maar … als de cijfers klinken wordt het weer muisstil in de zaal. De nummers worden duidelijk verstaanbaar afgeroepen en in een rustig tempo zodat iedereen mee kan spelen. Van één rijtje tot een volle kaart, iedereen die Bingo heeft gaat met een mooie prijs naar huis.

Meedoen? De kosten zijn slechts € 5,00 per boekje, voor een hele avond bingo met 10 rondes!

Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur

Locatie: Eigen Herd, Rooijsestraat 32 5401 AT Uden

 

Kerstconcert 2e Kerstdag 2023 in Eigen Herd

Dinsdag 26 december a.s. geven gitaristen van Gitarando een familie kerst-koffieconcert. Omdat dit concert Jaren geleden een groot succes was, vraagt dit om herhaling op deze Kerstdag. Diverse mooie Kerstnummers worden voor u gespeeld en gezongen. Er wordt gespeeld in groepen, maar ook solo/duo optredens komen voorbij. Jong en oud kan op deze Kerstdag van de muziek genieten, er is voor elk wat wils. Onder het genot van een lekker drankje kan geluisterd of meegezongen worden met bekende en minder bekende kerstnummers om zo helemaal in kerstsfeer te blijven! We hopen op een volle zaal met veel gezelligheid!

Locatie: Eigen Herd, Rooijsestraat 32 Uden. Aanvang: 11.00 uur, zaal open 10.30 uur

Entree GRATIS

 

Liederentafel Uden altijd gezellig!

Op 22 december a.s. net voor de feestdagen, staat de maandelijkse Liederentafel op het programma. De kerstversiering in de zaal draagt extra bij aan de gezellige sfeer Alle zang- en muziekliefhebbers zijn weer van harte welkom en ook iedereen die gewoon van een gezellige avond wil genieten. Onze liederentafelboeken liggen op de tafels en geven u de ruimte om uit volle borst met hen mee te zingen. Onze ‘Liederentafelhuisband’ bestaat uit: Niels Swinkels, Herman Nederhof en Tim Tichelaar.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.00 uur, entree € 1,50.

Locatie: Eigen Herd. Rooijsestraat 32, 5401 AT Uden

50+ DANSEN MET LIVE MUZIEK VAN DUO JERSEY

Op zaterdagavond 30 december a.s. treedt Duo Jersey voor u op bij Eigen Herd in Uden U kunt deze avond doorbrengen met dansen als de foxtrot, Engelse wals, tango etc. maar zeker ook genieten van de muziek en de gezellige sfeer. Duo Jersey is een twee-mans formatie bestaande uit de broers Kees en Erich van der Velden. Zij treden op door heel Nederland en dat 7 dagen in de week!! Duo Jersey heeft een zeer gevarieerd programma. De meest uiteenlopende genres komen voor in hun repertoire. De jaren 60-70-80, top 40, dansmuziek en niet te vergeten het Nederlandstalig lied. Zij blijven hun repertoire continu vernieuwen.

Iedereen is van harte welkom en u treft er beslist bekenden.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, entree € 3,50

Locatie: Eigen Herd, Rooijsestraat 32 5401 AT Uden

Cookieinstellingen