De doorgaande weg door Reek wordt groener

Foto: Pixabay

De doorgaande weg door Reek wordt groener. Langs de Mgr. Borretstraat en de Noordhoek plant de gemeente Maashorst bomen en hagen. De plannen daarvoor zijn gemaakt in samenwerking met de Dorpsontwikkeling Reek.

De vergroening van de Mgr. Borretstraat en de Noordhoek in Reek is het laatste project dat vanuit de Dorpsontwikkeling is gedaan. Zo is het hertenkamp vernieuwd, is het voorplein van het Wapen van Reek opnieuw ingericht en zijn er wandel-ommetjes aangelegd.

En nu wordt deze weg in de richting Noord-Zuid vergroend. Ook dat was een grote wens van de Dorpsontwikkeling Reek. De plannen daarvoor maakte ze in samenwerking met de gemeente Landerd/Maashorst.

“Fijn dat we die nu kunnen uitvoeren”, zegt wethouder Jeroen van den Heuvel (Beheer en inrichting openbare ruimte, Groen). Groeien naar Maashorst als groenste gemeente staat namelijk hoog op het verlanglijstje van de wethouder.

De aanleg van het groen draagt ook bij aan de verkeersveiligheid en klimaatadaptatie (verminderen of voorkomen van schade door klimaatverandering). De weg lijkt smaller door de begroeiing, waardoor verkeer langzamer gaat rijden. “Het groen helpt ook bij het opvangen van regenwater en helpt tegen hitte in warme tijden”, zegt de wethouder.

De weg zelf blijft zoals die is. Het riool en de weg zijn namelijk nog niet aan vervanging toe.

Cookieinstellingen