Stichting Muzerijk krijgt subsidie voor verbouwing

Foto: Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Het college van Maashorst heeft ingestemd met een investeringssubsidie van 77.800 euro voor Stichting MuzeRijk om de verbouwing van de keuken en flexibele wanden in het ontmoetingsplein mogelijk te maken.

Stichting MuzeRijk wil met deze aanpassingen haar Ontmoetingsplein MuzeRijk meer toekomstbestendig maken. Het gaat daarbij om het aanpassing en uitbreiding van de centrale keuken en het vervangen van vaste wanden voor flexibele paneelwanden. Voor de gehele aanpassing is een bedrag van 234.100 euro beschikbaar. Naast de subsidie van de gemeente heeft stichting MuzeRijk middels fondsenwerving en een bijdrage van Area middelen binnengehaald. Ook maken ze gebruik van haar eigen opgebouwde reserveringen.

Kansen nieuwe keuken

Stichting MuzeRijk heeft al sinds enkele jaren een eetpunt, waar wijkbewoners tegen een schappelijke prijs samen met elkaar kunnen eten. In de huidige pantrykeuken kan het eten alleen worden opgewarmd en is er geen mogelijkheid om het vers te bereiden. Uit een onderzoek in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) kwam naar voren dat het vers bereiden van een maaltijd kan leiden tot meer eters. Met de komst van een volwaardige keuken waar zelf gekookt kan worden door wijkbewoners samen met bijvoorbeeld leerlingen van het kindcentrum in MuzeRijk, wordt gezien als een interessante kans die ook nog eens kan bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid en armoede.

Samenwerking

De gemeente is samen met Stichting MuzeRijk opgetrokken in de uitwerking van dit plan, om zo de beoogde verbouwing goed voor te bereiden. Het doel van deze verbouwing is om het Ontmoetingsplein multifunctioneler in te zetten. Dit sluit aan bij de doelstellingen ’toegankelijk, dichtbij en efficiënt’, die de gemeente heeft vastgesteld in het coalitieakkoord. Door de vaste wanden van de vergaderruimte te vervangen voor flexibele paneelwanden worden de ruimtes multifunctioneler.

Wethouder Harold van den Broek (Maatschappelijk Vastgoed) is blij met het verloop van dit project: “De aanpassing in Muzerijk is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen stichting en gemeente. Het is mooi dat een eigen initiatief vanuit de stichting nu daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De aanpassingen zorgen voor meer gebruiksmogelijkheden van het ontmoetingsplein en dat komt ten goede van de leefbaarheid van de inwoners in Bitswijk. Een boost voor de toekomstbestendigheid van Muzerijk.”

De verbouwingen zullen conform planning in juni starten met een verwachte opleverdatum voor de bouwvakantie die op 22 juli van start gaat.

Cookieinstellingen