13 Mei start werkzaamheden ombouw van de rotonde Velmolen N264

Foto: Provincie Noord-Brabant

Maandag 13 mei wordt er gestart met de ombouw van de rotonde Velmolen. Dit zal duren tot eind september. In deze nieuwsbrief leest u alles over de werkzaamheden en afsluitingen tot aan de zomervakantie. In de zomer (bouwvak) en tijdens de kermis wordt er niet aan de weg gewerkt. De eerste werkzaamheden zullen in de nachten plaats gaan vinden.

NACHTAFSLUITING N264 EN VELMOLENWEG
Wanneer: iedere nacht van ma. 13 mei t/m za. 8 juni van 20.00 uur tot 06.00 uur.
Waar:
– N264 volledig dicht tussen Karrevracht en Industrielaan.
– Velmolenweg dicht tussen Vijverlaan en N264.
– Verlengde Velmolenweg dicht tussen Graveur en N264.

Om de huidige betonnen rotonde inclusief het middenstuk ‘De berenkuil’ te slopen, wordt de N264 vervolgens eind mei vier dagen volledig afgesloten:

VOLLEDIGE AFSLUITING N264 EN VELMOLENWEG
Wanneer: Van wo. 29 mei 20.00 uur t/m ma. 3 juni 6.00 uur.
Waar:
– N264 volledig dicht tussen Karrevracht en Industrielaan.
– Velmolenweg dicht tussen Vijverlaan en N264.
– Verlengde Velmolenweg dicht tussen Graveur en N264.

Openbaar vervoer
Voor info over het Openbaar Vervoer verwijzen we u naar de website en/of app van Arriva en de BAM Infra projecten-app.

Fietsers
Tijdens deze werkzaamheden is vrijwel altijd 1 van de fietstunnels onder de N264 door beschikbaar. Het kan zijn dat deze tijdens het slopen toch tijdelijk moet worden afgesloten. Als dit zo is communiceren we hierover via de bouwapp. Ter plaatse is dan een omleiding ingesteld.

Overlast
Wegwerkzaamheden gaan altijd gepaard met enige overlast en hinder zoals beperkte bereikbaarheid, geluidsoverlast en stof. Mocht u toch hinder ondervinden, dan staat BAM 24/7 voor u klaar op het volgende nummer: 070 – 370 23 11

Goed richting aangeven op de tijdelijke rotonde (ovonde)

Om goed te kunnen werken legt BAM een tijdelijke langgerekte rotonde (ovonde) aan om het werkgebied heen (zie afbeelding). Zo kan op een aantal (nacht)afsluitingen na (zie artikel hierboven) het verkeer gewoon gebruik blijven maken van de N264-Velmolenweg. Om het verkeer over deze bijzondere rotonde zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u bij het oprijden en verlaten van de rotonde dit duidelijk aangeeft via uw richtingaanwijzer. De gehele tijdelijke weg geldt namelijk als 1 langgerekte rotonde. Dus ook als u op de N264 gevoelsmatig rechtdoor gaat, toch via uw richtingaanwijzer aangeven dat u de rotonde verlaat. Dan weet tegemoetkomend verkeer dat zij veilig de rotonde op kunnen en niet onnodig hoeven te wachten! Dit verbetert de doorstroming van al het verkeer.

In de app kunt u veel handige projectinfo vinden zoals tekeningen, een kaart, de planning, nieuwsberichten, omleidingen, foto’s en filmpjes en contactgegevens. Wanneer u ‘ontvang meldingen’ in de app aanzet, krijgt u automatisch een melding wanneer er een belangrijk nieuw bericht in de app is geplaatst.

U vindt de bouwapp in de Google Playstore en de Apple Store.

Cookieinstellingen