Dodenherdenking 2024: gemeente Maashorst stond ook 2 minuten stil

In de gemeente Maashorst werden zaterdagavond op diverse locaties de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen. Om 20.00 uur was het overal twee minuten.

De verschillend comités in gemeente Maashorst hadden elk een programma opgesteld rond de herdenking op 4 mei. Dit jaar voor het eerst ook in Volkel. Namens de organisaties was iedereen van harte uitgenodigd om bij één van deze herdenkingen aanwezig te zijn.

Uden 

In Uden startte de herdenking om 18.50 uur bij de Kruisherenkapel. Er was een stille tocht naar het Petruskerk. Daar startte de herdenking om 19.15 uur. Er werden een aantal toespraken en voordrachten gehouden. Na de kranslegging volgde 2 minuten stilte. Muziekvereniging De Eendracht verzorgde de muziek. Om 20.30 uur was er voor alle aanwezigen koffie en thee.

Odiliapeel

In Odiliapeel startte de herdenking om 18.45 uur in de tent bij de kiosk op het Terraveenplein. In optocht werd er naar het herdenkingsmonument gelopen. Er waren voordrachten en momenten van zang waarna de kranslegging plaatsvondt. Muziekvereniging Sint Marcellus verzorgde de muziek. Aansluitend was er voor alle aanwezigen koffie en thee in de tent op het Terraveenplein.

Schaijk

In Schaijk startte de herdenking om 19.15 uur. Het programma vondt plaats bij het vredesmonument op het Pastoor van Spijkplein. Er waren diverse toespraken en voordrachten. Muziekvereniging Concordia verzorgde de muziek. Om 20.05 uur was er voor alle aanwezigen koffie en thee in De Komme.

Zeeland

In Zeeland startte om 19.00 uur het programma met een samenkomst in het dorpshuis. Hier werden een aantal toespraken en voordrachten gehouden afgewisseld met muziek. Vervolgens was de kranslegging op het Kerkplein gevolgd door bloemlegging bij de graven op het kerkhof. Aansluitend was er koffie en thee in het dorpshuis.

Volkel

In Volkel vondt dit jaar voor het eerst een dodenherdenking plaats. Deze startte om 19.15 uur op de begraafplaats. Er waren diverse toespraken en voordrachten. Harmonie St. Caecilia verzorgde de muziek. Na afloop was er koffie en thee voor alle aanwezigen.

Cookieinstellingen