Beleef Schaijk 2024, niet twee, maar drie dagen beleven!

Beleef Schaijk, inmiddels een vaste prik in de agenda (7-9 juni) van het actieve dorp Schaijk, wordt uitgebreid. Voorheen was het twee dagen feest, nu wordt een derde dag toegevoegd, de vrijdagavond. Deze avond kent een eigen programma, speciaal om de jongere doelgroep aan te spreken. Het doel: een festival-vibe in eigen dorp.

Basis-ingrediënten
Na drie edities is het recept voor een succesvol dorpsfeest inmiddels gevonden. Het vernieuwde centrum van Schaijk wordt ieder tweede weekend van juni omgetoverd tot een waar festivalterrein, met onder andere een mega-parasol-tent, muziek en andere acts, diverse gezellige zitjes, speciaalbier bar en foodtrucks. Op zaterdag gaan de voetjes van de vloer tijdens de altijd gezellige feestavond en op zondag is de inmiddels traditionele familiedag met activiteiten en optredens voor jong én oud.

Festival-vibes op vrijdag
Nieuw dit jaar is dat Beleef Schaijk al op vrijdag van start gaat, waarbij de festivalsfeer naar een nog hoger niveau getild wordt. De organisatie wil deze avond vooral de jongeren van 16+ aanspreken met acts als Lampegastuh en La June. Om dit kracht bij te zetten is de groep vrijwilligers uitgebreid met de 19-jarige Valentijn van der Hoeven: “als jongste vrijwilliger ben ik meteen meegezogen in het verhaal. Veel jongeren van mijn leeftijd vinden het raar om werk te doen zonder er geld voor te krijgen. Ik niet. Waarom? Je leert zo veel mensen kennen, leert weer nieuwe dingen en krijgt er écht veel energie van”. Over de avond zelf is Valentijn ook enthousiast: “een avond dansen, gezelligheid en plezier met al je leeftijdsgenoten, dat belooft iets magisch te worden”.

Alleskunner Kids
Vorig jaar was er met “de Schaijkse Alleskunner” een primeur op Beleef Schaijk en dat was direct een groot succes. Keihard is er gestreden voor de felbegeerde eerste prijs. Naderhand kwamen diverse verzoeken om ook een kids-editie te organiseren. Daarom zal er naast de zaterdag volwassenen editie tijdens de familiedag op zondag ook een Alleskunner Kids georganiseerd worden. De inschrijving en verdere informatie volgt snel. Houd daarom de website www.beleefschaijk.nl en de socials in de gaten, ook voor de rest van het programma. Tot 7, 8 en 9 juni in het centrum van Schaijk.

Cookieinstellingen