Soul! Power! Live! op 25 mei in De Pul 

Foto:

Zin in een avond vol soul, funk, hip-hop, reggae en R&B? Kom op zaterdag 25 mei naar De Pul voor ‘powerful soul music played live’. Eén ding is zeker: oude tijden herleven!

 

Jaren geleden vonden er in De Pul legendarische avonden plaats die in het teken stonden van soul- en funk muziek. Deze avonden stonden bekend onder de naam ‘Black Night’. Omdat er tegenwoordig weinig aandacht is voor dit genre muziek, is het de hoogste tijd om deze avonden nieuw leven in te blazen. Dit gebeurt onder een frisse nieuwe naam: Soul! Power! Live!

 

Bijzondere avond met sterk Udens tintje

Udenaar en organisator van het eerste uur DJ Funk Pres draait deze avond de beste soul, funk, hip-hop, reggae en R&B. Het geheel wordt omlijst door een te gekke liveband onder leiding van de Udense U-Gene. Je kunt hem kennen van de eerste Black Night. Hij speelde onder andere bij Urban Dance Squad, Anouk, Candy Dulfer, Kraak & Smaak en de Time Bandits en bracht een eigen solo LP uit.

 

Mooie line-up

Toen eind 2023 het idee ontstond om de goedbezochte Black Night van toen nieuw leven in te blazen, ging dat als een lopend vuurtje rond. “Mijn vrienden uit de muziekscene waren meteen enthousiast om mee te werken aan dit bijzondere project”, vertelt U-Gene. Dit resulteert in een mooie line-up voor 25 mei; je ziet muzikanten op het podium die speelden bij bands als Total Touch, dEUS en George Clinton.

 

Reünie op de dansvloer

De sterke link met Uden is in de nieuwe opzet bewaard gebleven. U-Gene: “Soul! Power! Live! isook meteen een reünie van de band U-Gene en Oh Jay die in de jaren ’90 opricht werd. Juist omdat we als bandleden zo’n sterke connectie met Uden hebben, hebben we ontzettend veel zin om weer live in De Pul te staan. Dat is en blijft voor ons een bijzonder podium met een bijzonder publiek. Wat ik nu al hoor, is dat er veel bekenden komen.”

 

Powerful Soul Music

Verwacht een avond waarbij je niet stil kan staan en de volgende dag spierpijn zal hebben van het dansen!

 

Soul! Power! Live!

Voorverkoop €15

Deur €17,50

www.livepul.com/agenda/soul-power-live/

 

#Soul!Power!Live!

#BlackNightsMatter

Cookieinstellingen