Udense Ferry van Melis als eerste Nederlander Master Balloon Professional

De Udense Ferry van Melis, van het ballondecoratie bedrijf  ’Melige Melis’ is sinds deze week officieel erkend ‘Master Balloon Professional’.

 

Tijdens een groot examen, wat op 12 februari gehouden is in het Belgische Genk, heeft Ferry zijn kunsten op ballondecoratie kunnen laten zien.

Het examen begon met een tafeldecoratie en een ballondecoratie naar eigen keuze, die samen binnen 60 minuten gemaakt moesten worden en wat thuis voorbereid mocht worden. Aan deze opdrachten zaten verschillende eisen die gesteld werden, zoals dat deze uit minimaal 3 verschillende maten latex ballonnen moesten bestaan. Aansluitend moesten er 3 ‘geheime’ opdrachten uitgevoerd worden, binnen 90 minuten. 

Deze opdrachten bestonden uit een ballonpilaar met patroon, een ballonnenmuur én een organic ballondecoratie die paste binnen een bepaald thema.

Ook werden tijdens het examen theoretische vragen gesteld, waar van Melis alle antwoorden op kon geven.

Deze week is (na goedkeuring van de ballonfabriek in Colombia) de goedkeuring voor het certificaat gegeven en heeft Ferry het officiële certificaat in handen gekregen.

 

Ferry: ‘in totaal heb ik 91 van de 100 punten behaald, wat voor een ruime voldoende heeft gezorgd’. ‘Ik ben trots als eerste Nederlander dit certificaat in handen te hebben, dit geeft erkenning voor het vak’.

 

Melige Melis ballondecoraties is in 2014 gestart en bestaat dit jaar dus 10 jaar.

In die 10 jaar heeft Melige Melis verschillende bijzondere ballondecoraties mogen verzorgen voor bedrijven en particulieren.

Ferry: ‘er zijn veel mooie projecten geweest, waar ik mijn ballonkunsten heb kunnen laten zien, zo heb ik meegebouwd aan het grootste ballonnengebouw ter wereld, met daarin 100.000 ballonnen verwerkt, decoreer ik al jaren het Fijnfisjenie-café van Omroep Brabant , maak ik als straattheater artiest ballonnen costumes voor evenementen en heb ik verschillende opdrachten voor bekende Nederlanders mogen verzorgen.  Zangeres Corry Konings is inmiddels een vaste klant en ook voor zanger John de Bever heb ik al meerdere malen ballondecoraties mogen verzorgen.

 

Voor meer informatie of voor het bekijken van werk van Melige Melis, kunt u kijken op Facebook- of Instagram of op www.meligemelis.nl

Cookieinstellingen