Gratis compost als beloning voor scheiden groenafval

Foto: Afbeelding van Joke vander Leij via Pixabay

Inwoners van Maashorst kunnen op zaterdag 16 maart en zaterdag 23 maart tussen 9.00 en 14.00 uur eenmalig gratis 1 m3 compost ophalen bij Van Berkel Biomassa & Bodemproducten aan de Mariniersstraat 4 in Uden. Met deze actie willen we onze inwoners bedanken voor hun inspanning groenafval gescheiden aan te leveren. Van Berkel verwerkt het groenafval tot diverse bodemverbeteraars. Het ingezamelde groenafval komt dus terug in de vorm van compost, daarmee is de biologische kringloop rond.

Natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert, de waterhuishouding reguleert en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee!

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Groenafval scheiden heeft nog een voordeel: het is doorgaans goedkoper dan het samen met het restafval te laten verwerken. Ga voor meer informatie over compost en andere bodemverbeteraars naar www.bodemverbeteraars.eu.

Cookieinstellingen