112

Grote brand bij van Kaathoven aan Vliegeniersstraat in Uden (VIDEO)

Maandagmiddag rond 14.00 uur is er brand uitgebroken bij Van Kaathoven aan de Vliegenierstraat in Uden. Er  woedde een brand in een loods van het bedrijf zelf. De brandweer is met groot materieel ter plaatse. Over de oorzaak en omvang is nog niks bekend. De brand werd al vrij snel opgeschaald naar grote brand. Hierdoor kreeg brandweer Uden assistentie van omliggende korpsen. Volgens omstanders zou de brand zijn begonnen in een stapel met papier. Er was vooral sprake van forse rookontwikkeling. De gemeente Maashorst adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Inmiddels worden korpsen afgelost en is de verzorgingscontainer ter plaatsen. Er zijn zover bekend geen gewonden. Het is niet bekend of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. De omgeving s afgezet.
Update: De brandweer is rond 19.00 uur nog steeds druk doende met nabluswerkzaamheden. Hoe lang het nablussen gaat duren is niet bekend.
Op het industrieterrein is nog steeds rookontwikkeling nabij van Kaathoven. Inmiddels is de verzorgingscontainer van Korps Erp en ademlucht van Oss ter plaatsen. De Vliegeniersstraat is nog steeds geheel afgesloten voor verkeer. Verkeersregelaars zijn ter plaatse.
Cookieinstellingen